Operationele lease

Operationele Lease is de meest complete vorm van autolease en wordt meestal aangeboden inclusief reparatiekosten, onderhoud, vervanging van banden, motorrijtuigenbelasting, verzekering, vervangend vervoer en desgewenst brandstof.

LeaseCollect beveelt operationele lease aan voor het beheer van wagenparken. Beheersing van kosten en professionele, operationele service zijn belangrijke pluspunten. 

Occasion Lease

Bij occasionlease gaat het meestal om zogenaamde demonstratieauto’s die door dealers zijn ingezet om klanten kennis te laten maken met het product. Dergelijke occasions zijn doorgaans nooit ouder dan een half jaar.

LeaseCollect beveelt occasionlease aan ter overbrugging van levertijden, dan wel als alternatief voor een niet meer leverbaar nieuw model. Het leasen van een jong gebruikte auto kan prijstechnisch interessant zijn.

Bedrijfswagen Lease

Voor het leasen van bedrijfswagen gelden in principe dezelfde leasevormen als van toepassing voor personenauto’s. Er gelden wel uitsluitingen en/of speciale afspraken, bijvoorbeeld voor het contracteren van een vervangende auto bij schade of reparaties.

LeaseCollect adviseert bij het leasen van bedrijfswagens altijd een expert in te schakelen. Hier gelden vaak specifieke voorwaarden, terwijl de samenstelling en inrichting van bedrijfsauto’s specialistische kennis vergt.

Import Lease

Importlease maakt gebruikt van de prijsverschillen tussen auto’s in Nederland en de rest van Europa.  Het financieel voordeel komt rechtstreeks in de leaseprijs tot uiting. Import Lease kan betrekking hebben op zowel nieuwe als jong gebruikte auto’s.

LeaseCollect adviseert een offerte te vragen voor een importauto als een nieuwe, in Nederland aan te schaffen auto qua aanschaf- en leaseprijs buiten een door de werkgever gestelde normprijs valt.

Shortlease

Shortlease contracten zijn doorgaans gewone, operationele leasecontracten. Ze worden vaak gesloten voor medewerkers met een arbeidscontract voor bepaalde tijd, of voor medewerkers die projectmatig worden ingezet, dan wel ter overbrugging van  levertijden.

LeaseCollect beveelt Shortlease aan bij een gebruiksduur van minimaal 2 maanden. In veel gevallen is Shortlease dan goedkoper dan huur.

Private lease

Private Lease is een vorm van operationele lease afgestemd op particulier gebruik. Deze leasevorm is tegenwoordig populair omdat het privégebruik buiten de forfaitaire aanslag inkomstenbelasting valt. Toch schuilen er onzekerheden.

LeaseCollect adviseert te letten op het Keurmerk Private Lease. Aangesloten leasemaatschappijen hebben zich onder dit label gecommitteerd bepaalde zekerheden te waarborgen.

Smartflex

Smartflex is geen aparte leasevorm, maar een speciale afspraak bij de overeenkomst van een operationele lease. De afspraak behelst een flexibele contractduur met de zekerheid van een vaste prijs.

LeaseCollect trekt Smartflex uit de kast bij aanvragen van specifieke beroepsgroepen voor wie de normale contractduur van een operationele lease geen haalbare kaart is. Denk bijvoorbeeld aan detacheerders.

Matrix Lease – Zekerheid voor variabele kilometers

Net als Smartflex is Matrix Lease geen aparte leasevorm, maar een speciale contractafspraak en wel met betrekking tot de afrekening van meer gereden kilometers. Een leaseovereenkomst op basis van matrixtarieven biedt uitkomst als de werkelijk gereden kilometers belangrijk afwijken van de gecontracteerde kilometers. Bij de matrixafspraak worden de leaseprijzen periodiek geactualiseerd aan de hand van de werkelijke kilometerstanden en wel zodanig dat een voortijdige contractbeëindiging binnen het kader van de prijsafspraken valt.

LeaseCollect adviseert veelrijders met een onvoorspelbaar autogebruik Matrix Lease te contracteren. Met Matrix Lease voorkomt u verrassingen achteraf en wordt u niet geconfronteerd met onvoorziene (tussentijdse) kosten.

 Uw Voordelen

  • Altijd de beste condities voor autolease (voorwaarden en prijs) in de markt;
  • Uw auto leasepartner voor zakelijke lease en private lease;
  • Volledig onafhankelijk, wij werken met de 10 grote leasemaatschappijen;
  • Één aanspreekpunt voor al uw vragen over autolease en uw leaseauto;
  • Meer dan 50 jaar ervaring in de autoleasebranche.